giovedì 7 aprile 2011

Ne daj se Veco

Mama,

Postoji toliko toga u meni ovih dana. Gomila neizrečenih misli a svaka, ili skoro svaka, posvećena je baš tebi. U svakom kutku osećam tvoj miris. Svaki moj korak poistovećujem sa tvojim. Svugde te ima iako nisi tu. Sa tobom idem na spavanje i započinjem novi dan. Često ti pričam, iako kad pogledaš, kao da pričam sa samom sobom. Gledam tvoje duboke plave oči koje kao da se jedva naziru na slici ali ih vidim, kao i sreću koju u sebi nose. Da, bili smo baš srećni tog sunčanog dana kada ste došli po mene u Mađarsku. Ne znam zašto sam uramila baš tu sliku, ali jesam. Valjda da te imam pored sebe, blizu, sada kada si daleko. Zovem te svaki dan, čujem ti glas u kome se već nedeljama kriju bol i tuga, posećujem te vikendom. Sve u meni se lomi kada te vidim iza onog stakla, zaplakala bih ali ne smem. Moje suze ne treba i ne želim da vidiš. Plačem u samoći, u tišini, kada me niko ne vidi. Tako je bolje. A pred tobom sam jaka, nasmejana, puna optimizma. Sad nam je to najpotrebnije. Optimizam i vera u bolje sutra. I ovo će jednog dana proći, veruj mi.


Ne daj se, mama. Ne sada. Znam da je teško. Znam koliko boli. Ali, opet, ne posustaj. Ne misli negativno. Budi pozitivna. Sutra će sve ovo biti samo jedan ružan san koji ćemo ostaviti iza sebe. Misli na nešto lepo. Ne daj se, ne sada kada samo od tebe zavisi tvoj oporavak, i ishod operacije. Oduvek si bila jaka, davala si mi snagu kada mi je bilo najpotrebnije. Bodrila me da idem dalje kada sam mislila da to neću moći. Sada je na mene red da uzvratim uslugu, mama. Mama, iako te više zovem Veca. Baš kao da si mi neka prijateljica, ali ne bilo koja, ona najbolja. Ne daj se, ne odustaj. Izdrži još malo a onda će sve opet biti kao pre. Čeka nas naše cveće, koje je trebalo zajedno da sadimo. Čekaju nas sunčani dani na našem jezeru. Čekaju nas bolji i lepši dani. Bolje i lepše sutra.

Ne daj se Veco, ja sam uz tebe. Svakog minuta, svakog sata, svakog dana si u mojim mislima i u mom srcu. Ne daj se, mama. Izdrži još malo. Samo malčice.

Voli te tvoja jedina ćera.

1 commento:

  1. Divan je tekst. Rasplakala si me. Znam kako se osecas. Drzi se, nadam se da ce sve biti u redu!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...