venerdì 16 dicembre 2011

Sreću čine male stvari

Dragi dnevniče,

Decembar je u punom jeku. U vazduhu se već oseća miris snega koji je se beli sa vrha Dolomita koji se vide u daljini. Zagazila sam još dublje u treću deceniju života. Sredina meseca, kalendar uporno podseća da je ostalo veoma malo do kraja godine koja je, sve u svemu, bila veoma pozitivna. Decembar je, mesec sreće koju čine male stvari.

Božićna jelka na trgu Fiera


Prošlog vikenda prošetali smo se, porodično, do centra grada u kojem se, kao i svake godine, nalazi božićni pijac. Na trgu okićena jelka, deda – Mraz, gužva. Haos. Sve ono što ja baš volim ali ne i mama koja je dobila nervni slom pored mene koja sam skakutala od tezge do tezge sa aparatom u rukama izigravajući fotoreportera. Ali to su baš one sitnice, male i jednostavne stvari u kojima pronalazim sreću. U mirisima hrane, osmesima dečurlije koja kupuju ukrase za jelku i raduju se kako to samo ona umeju. Zar ima ičeg lepšeg od toga, od dečijeg osmeha?

Ukrasi sa božićne pijace u Trentu


Postoji mnogo načina da usrećite decu. Ne da ih kupite skupocenim stvarima, ne. Da ih usrećite stvarima koje su njima najpotrebnije. Osmeh na dar je humanitarni fond osnovan u februaru 2009. godine od strane studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji svake godine od 2006. organizuje tradicionalne novogodišnje akcije čiji ciljevi su pomoć ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom). Nisam u Srbiji, na moju veliku žalost, ali da jesam pridružila bih se akciji u kojoj učestvuju  i kolege iz Wannabe MagazinaVolim da pravim poklone za drage ljude, i ništa me ne čini srećnijom kao osmeh na njihovim licma, a ko se više raduje poklonima od dece? Niko. Napravite razliku, i podarite osmeh onima kojima je najpotrebniji. Vama to znači malo a njima, verujte, mnogo.

Laku noć svete. 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...